Ekomenu komt als een van de meest diervriendelijke maaltijdboxen uit de test! Dierenwelzijnscheck heeft diverse maaltijdboxen met elkaar vergeleken, en daaruit bleek dat Ekomenu de beste optie is wanneer je wilt kiezen voor een gerecht met een stukje biologisch en lokaal vlees, vis of kaas. 
 
Maaltijdboxen worden steeds populairder. Vooral nu we niet uit eten kunnen en het verstandig is om niet vaker dan noodzakelijk naar de supermarkt te gaan. Dit biedt kansen om eens goed na te denken over de gevolgen van ons eetgedrag voor de natuur en de dieren. 
 
Ekomenu is de enige landelijke maaltijdbox met volledig biologische producten. Bij de productie van biologische voeding wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. De producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Dieren krijgen zowel binnen als buiten veel ruimte om zich vrij te bewegen en te grazen. Alle dieren in de biologische veehouderij behouden hun snavel en staart. Daarnaast eten de dieren biologisch voer en zijn de leefomstandigheden erop gericht om de natuurlijke weerstand te bevorderen. Ekomenu werkt met diverse keurmerken: het EKO-keurmerk, Demeter en Beter Leven van de Dierenbescherming. 
 
Dierenwelzijnscheck heeft uitgezocht welke maaltijdboxen het beste scoren wat betreft dierenwelzijn. Samen met Support Your Locals en de Krat kwam Ekomenu hieruit naar voren als de meest diervriendelijke en duurzame maaltijdbox:

“Welke maaltijdbox is het meest diervriendelijk? Wij zochten het voor je uit! […] Bij Ekomenu kun je elk