Heb jij het goede voornemen om meer vega te gaan eten? Dan ben jij vast opzoek naar nieuwe vegetarische recepten. Een volledig vegetarisch eetpatroon heeft vele voordelen voor het lichaam. Daarnaast heeft het voordelen voor het mileu! Gelukkig heeft Ekomenu genoeg heerlijke vegetarische recepten die je kunt gebruiken. Wij zetten de 10 lekkerste voor jou op een rij!  

1.   De lekkerste vegetarische curry:  Spinaziecurry met gele rijst

Een overheerlijke vegetarische Thaise curry kan niet ontbreken in dit lijstje met de lekkerste vegetarische recepten. Voeding is heel belangrijk voor Thaise mensen. Ze zorgen er ervoor dat vier smaken altijd in een gerecht terug komt namelijk: pittig, zuur zoet en zout.  Daarnaast zorgt de kokosyoghurt voor een heerlijk frisse finishing touch.  

Recept voor de lekkerste vegetarische curry

 

2.    Onze favoriete vegetarische recept: Gnocchi met buffelmozzarella en basilicum

Een Italiaans vegetarisch recept dat makkelijk te bereiden is. Het is gemaakt van tarwemeel en aardappels en past perfect bij de mozarella en verse basilicum. The ultimate comfort food! 
 

Vegetarische recepten

3.  Hasselback-courgette met feta : kleurrijk vegetarisch recept 


Een heerlijk vegetarisch recept met couscous, feta en courgette. Het is bedacht in het hasselbacken restaurant in Stockholm door een Zweedse kok. Het bevat boordevol gedurfde smaken uit het Midden-Oosten. Daarnaast bevat het een sprankje van de zomerse levendigheid! 

vega recept  

4.    Good mood bowl met rode bietjes: makkelijkste vegetarische recept 


Een bowl voor kleur past perfect binnen jouw vegetarische eetpatroon! Het bevat alle vitamines die jij nodig hebt om je lekker te voelen. De bowl is rijkelijk gevuld met rijst, groente, cashewnoten en tempeh.Good mood bowl: vegetarisch recept

5.  Pompoenprei taart met cottage cheese : vegetarisch recept voor beginners


Deze cottage cheese pompoen-prei taart is ook heerlijk om op tafel te serveren.  Cottage cheese is een kwarkachtige kaassoort die veel eiwit bevat en weinig vet. Door de smaak van deze heerlijke taart is smullen gegarandeerd!Vegetarische recepten

6.    Simpel Vegetarisch recept: flammkuchen met spinazie en pijnboompitjes 


De tarte flambée of flammkuchen komt oorspronkelijk uit de Elzas waar hij werd gebruikt om de hitte van de oven te testen. Geluk bij een ongeluk kwamen ze erachter dat dit gerecht belachelijk lekker is. Ook leuk om dit vegetarische gerecht samen te maken met de kinderen!

 Vegetarische flammkuchen

 

7. Een vegetarisch zomerrecept: Parelcouscous salade met bimi en rucola pesto


Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en wordt vooral in het Midden-Oosten gegeten. Maar ook in Nederland wordt parelcouscous steeds populairder. In combinatie met de heerlijke rucola pesto is dit vegetarische gerecht zeker een favoriet van ons!Vegetarische parelcouscous

8.  Heerlijk eenpansgerecht: Aubergine tomatenstoof met spinazie en rijst

Dit  eenpans stoofje is makkelijk, gezond en vooral heel erg lekker.  Je buik wordt er blij van, maar ook je smaakpupillen worden hiermee getrakteerd! 


Schermafbeelding 2023-02-28 om 10.06.18.png

 

9.    Frisse vegetarische salade: Orzo met whipped ricotta 


We houden toch zo van de Italiaanse keuken! Orzo kan zeker niet ontbreken bij onze 10 lekkerste vegetarische recepten. Dit gerecht is fris door de citroen, en heerlijk romig door de ricotta. Afgetopt met de cashewnoten vinden wij dit gerecht geweldig! 

Schermafbeelding 2023-02-28 om 10.08.49.png

10. Vegetarisch recept voor beginners: Piadina met yazzara 


Piadina is een dun Italiaanse flatbread. In combinatie met de yazzara, de dip op basis van wortel en pompoen geniet je binnen een handomdraai van dit heerlijke vegetarische recept.
Schermafbeelding 2023-02-28 om 10.16.13.png


Tip: 
Als je geheel vegetarisch gaat eten, dient dit voedingspatroon volledig te zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt! Peulvruchten zijn een goed voorbeeld van een vleesvervanger. Klik hier voor bruikbare tips van Ekomenu om te koken met peulvruchten!