Flammkuchen is een populair gerecht dat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de moderne keuken. Het is een soort pizza, maar dan met een flinterdunne, knapperige bodem. Super lekker en je kunt hem, net zoals bij pizza, beleggen met elk soort beleg dat je kunt bedenken. In dit artikel helpen we je een handje en zetten we de 8 lekkerste flammkuchen recepten van Ekomenu voor je op een rijtje.

1. Flammkuchen met groene asperges, pecorino en een frisse tomatensalade


We trappen af met een lekkere seizoensgroente: de asperge. Het aspergeseizoen is maar van korte duur, namelijk van maart t/m juni. Nu is dus de tijd om er volop van te genieten. En dat doe je het best in combinatie met een lekker, knapperig deeg. Het beste van twee werelden!Flammkuchen met groene asperges

2. Flammkuchen met tonijn-dillesaus, rode biet en zoete aardappel


Dit gerecht is voor de liefhebbers van tonijn. Rijkelijk belegd met tonijn-dillesaus, zoete aardappel en frisse rode biet. Need we say more? 

3. Flammkuchen met gehakt, courgette, paprika en ui


Zin in lekker veel groenten? Dan is dit het ideale recept. Hier zit maar liefst 300 gram groenten per portie in. En ook nog eens bomvol eiwitten vanwege het biologische gehakt. Lekker én gezond dus!Flammkuchen met gehakt

4. Flammkuchen met in Luikse stroop gebakken pompoen, spinazie en geitenkaas


Deze wil je proeven alleen al vanwege de hartige pompoen gebakken in zoete Luikse stroop. De zachte geitenkaas en walnoten maken dit gerecht helemaal af. Misschien een wat meer herfstig recept, maar wij kunnen deze topper op ieder moment van het jaar wel eten.

5. Flammkuchen met courgette, feta en avocado


Wel eens avocado op flammkuchen geprobeerd? Klinkt misschien als een beetje een gekke combi, maar geloof ons ... samen met groenten en feta is dit fantastisch.flammkuchen met avocado

6. Flammkuchen met rode kool, brie, peer en mosterd-dilledressing


Net als de flammkuchen met de Luikse stroop, heeft dit recept ook een zoet tintje vanwege de peer. De rode kool geeft het geheel een mooie kleur en gesmolten brie doet het altijd goed bij elk gerecht. Al met al, een kleurrijk en smaakvol recept.flammkuchen met rode kool

7. Flammkuchen lahmacun met een tomaat-komkommmersalade


Lahmacun (spreek uit als ‘lach-maa-dzjoen’) is een Turks gerecht, beter bekend als de Turkse pizza. Het bestaat uit een deegbodem met tomatenpuree, gehakt en lekker veel knoflooksaus. In deze variant maken we hem iets gezonder en serveren we er een tomaten-komkommmersalade naast.

8. Flammkuchen met gekleurde tomaatjes, spinazie en mozzarella


Deze variant lijkt een beetje op de pizza Margherita. Tomatensaus, gekleurde tomaatjes, mozzarella en basilicum. Simpele ingrediënten en lekker voor jong en oud.



Meer inspiratie voor lekkere én gezonde recepten? Kijk op Ekomenu.nl voor nog veel meer recepten.