In de zomer is de behoefte aan een lekkere, frisse salade groot. Het is een lichte maaltijd, kost weinig tijd om te maken en is perfect voor warme dagen. En niet te vergeten ideaal om te eten tijdens de BBQ of mee te nemen naar het strand. Daarom in dit artikel 8x de lekkerste salades voor de zomer.

1. Aardappelsalade met tonijnmayonaise, worteltjes en maïs


Aardappels in een salade? Jazeker! Deze lauwwarme aardappelsalade in combinatie met friszure mayonaise is een grote favoriet. Samen met tonijn, maïs en wortel is deze salade een volwaardige maaltijd en heerlijk vullend.

Aardappelsalade met tonijnmayonaise worteltjes en maïs LOGO.jpg

2. Italiaanse panzanella salade met burrata en basilicum olie


Panzanella is ontstaan in de volkskeuken van Toscane en Umbrië. De basis is brood en verder bevat het lekker veel groenten met erop een heerlijk romige burrata! De basilicum olie maakt hem helemaal af. Buonissimo!

Italiaanse panzanella salade met burrata LOGO.jpg

3. Salade met gegrilde peer en zoete aardappel, linzen en zadenmix


Fruit grillen, ja graag! Als je voor het eerst gegrild fruit proeft, gaat er gegarandeerd een wereld voor je open. Het combineren van zoetigheid met een rokerig aroma is echt superlekker in een salade. 

Salade met gegrilde peer en zoete aardappel LOGO.jpg

4. Italiaanse pastasalade met tomatensalsa, olijven en pijnboompitjes


Een pastasalade mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. (Lauw)warm of koud, het smaakt altijd goed. De pijnboompitjes en olijven geven extra veel smaak en de zelfgemaakte tomatensalsa maakt het helemaal af.

Italiaanse pastasalade met tomatensalsa LOGO.jpg

5. Turkse aubergine-yoghurt salade met feta en bulgur


In Turkije eten ze deze salade met de lunch of bij de BBQ met een broodje erbij om te dippen. De aubergine wordt geroosterd en gemengd met yoghurt, munt en komijn. Erbij bulgur met veldsla, gepofte tomaatjes en sjalotten.

Turkse aubergine salade LOGO.jpg

6. Frisse parelcouscous salade met citroen-feta-yoghurtsaus


Nog eentje met feta, maar deze is wel echt heel anders. In Jordanië, Libanon, Palestina en Israël vind je vaak gerechten met parelcouscous op het menu. Deze lekkere couscous heeft een zachte en volle smaak. 

Frisse parelcouscous salade LOGO.jpg

7. Quinoasalade met hummus en krokante kikkererwten


In dit gerecht combineren we de quinoa met krokante kikkererwten, hummus en een pepertje voor pit. Lekker fris en krokant! Tip: voor een fris zuurtje kun je de citroenschil ook heel fijn raspen boven de salade.

Quinoasalade met hummus LOGO.jpg

8. Lentesalade met lupine boontjes en krokante aubergine


Om af te sluiten een koolhydraatbewuste salade. Dit gerecht duurt wat langer omdat de aubergine tijd nodig heeft om in de oven zacht te worden. Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de aubergine, ui en lupine ook prima bakken in een pan. Scheelt weer tijd!

Salade van lupine en aubergine LOGO.jpg

Wil je meer inspiratie? Ga naar Ekomenu en bekijk alle recepten.