Vanaf deze week hebben wij voor onze kipproducten een gloednieuwe samenwerking met KemperKip. Op kleinschalige boerderijen in Nederland worden de speciaal geselecteerde, langzaam groeiende rassen op een diervriendelijke wijze grootgebracht. Onze biologische kipproducten zijn van het ras Kemper Landhoen. Door de natuurlijke leefomstandigheden en de ambachtelijke werkwijze heeft KemperKip de smaak en malsheid van vroeger weer teruggebracht in haar kipproducten.


Relaxte kippen

De kip van Kemper komt van kippen die in Nederland zijn opgegroeid op kleinschalige boerderijen. De dieren hebben alle tijd en ruimte om op te groeien, namelijk twee keer zo lang als een gewone kip. Ze scharrelen binnen en buiten, eten elke dag biologisch voer en hebben onbeperkt drinkwater. De stallen zijn voorzien van veel daglicht en natuurlijke ventilatie. Mede door deze goede leefomstandigheden is het vlees lekker mals, stevig en superlekker. Als het om vlees gaat, kun jij echt een verschil maken! 
 

Track en trace

De aangesloten boeren kiezen bewust voor biologisch en zetten zich elke dag 100% in voor hun dieren. En dat zorgt voor de meest diervriendelijke manier van commerciële landbouw! In de productielocatie in Uden worden de kippen semi-ambachtelijk geslacht, verwerkt en verpakt in een skinverpakking die zorgt voor een optimale houdbaarheid.
KemperKip werkt met een systeem waarmee je via de website van Kemperkip en een boerencode op de verpakking de herkomst kunt traceren. Zo is terug te vinden van welke Nederlandse boer jouw biologische kipstukje afkomstig is.
 

Lekker en eerlijk vlees

Bij biologisch wordt niet alleen rekening gehouden met dierenwelzijn (Beter Leven Keurmerk), maar ook met milieuaspecten. Het in standhouden van een natuurlijke kringloop is de kern van de biologische landbouw.* Het biologisch keurmerk is het hoogst haalbare voor wat betreft dierenwelzijn.
 

Kip van weleer

Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip. Het was zijn ideaal om samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer.
 

Lekkere recepten met kip

 

Afghaanse rijst met sesamkip
Gegrilde kip met geroosterde broccoli
Keto Griekse citroenkip met gestoofde groenten
Kipdijbeenfilet met spek, salie en aardpeer
One pan kip curry met rijst

Meer lekkere gerechten met kip vind je op www.ekomenu.nl

 * Biologisch vlees wordt gekenmerkt met het Eko Keurmerk en het Europees biologisch keurmerk.