Wij zijn heel blij met onze nieuwe vleesleverancier. De Future Food Group richt zich op het eten van de toekomst. Van het állerbeste biologische vlees tot en met plantaardige vleesvervangers. Twee totaal verschillende werelden die in de praktijk naadloos op elkaar aansluiten.

Lekker en eerlijk vlees


Het biologische vlees is afkomstig van boeren waarmee een nauwe samenwerking is. De dieren krijgen alleen maar biologisch voer, geen preventieve antibiotica en hebben een ruime stal en alle ruimte om buiten te lopen. Bij biologisch wordt niet alleen rekening gehouden met dierenwelzijn (Beter Leven Keurmerk), maar ook met milieuaspecten. Het in standhouden van een natuurlijke kringloop is de kern van de biologische landbouw.* Het biologisch keurmerk is het hoogst haalbare voor wat betreft dierenwelzijn.

boer2.png

Rassen en boeren


Rund- en kalfsvlees: Wij kiezen voor Charolais, Blonde d’Aquitaine en Limousin rundvlees, afkomstig van een handjevol boerderijen uit de Belgische Ardennen. Wist je dat biologische koeien lekker veel buiten zijn? Ze staan minimaal 210 dagen per jaar in de wei.
 
Varkensvlees: ons ras is een kruising tussen een Topigs en Pietrain. Het is de perfecte combinatie tussen vlees, vet en smaak. De varkens zijn afkomstig van enkele Nederlandse varkensboeren. Wist je dat biologisch varkens een ruime stal hebben en altijd de kans krijgen om zelf naar buiten te gaan?
 
Lamsvlees: de biologische lammeren komen uit het Mekka voor lammeren, namelijk Ierland. Het ras is een kruising tussen een Texelaar en Suffolk.
 

Lekkere recepten met vlees


luikse balletjes.jpeg

Luikse balletjes met spinziepuree
Raapstelen stamppot met zoete aardappel en chipolata
Gesmoorde prei met smashed potatoes en een slavink
Groentegratin met pompoenpuree en varkensfilet

Kijk voor meer lekkere recepten met vlees op www.ekomenu.nl 


* Biologisch vlees wordt gekenmerkt met het Eko Keurmerk en het Europees biologisch keurmerk.