Hi, ik ben Imke en volg de studie Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. De afgelopen 5 maanden heb ik stage gelopen in het receptenteam van Ekomenu! Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij Ekomenu? Lees hieronder wat ik ervan vond! 

Tijdens mijn opleiding heb ik gekozen voor de afstudeerrichting Dietetics, de klinische richting. Helaas merkte ik al snel dat mijn interesse hier niet ligt. Daarom heb ik ervoor gekozen om een stage te zoeken in een andere richting, New Product Managment of marketing. Via school kwam ik Ekomenu tegen en dit sprak mij meteen aan! Ik heb altijd al een enorme interesse gehad in gezonde voeding, puur eten en het effect van gezonde voeding op je lichaam. 

Werkzaamheden

Aan het begin van mijn stage bij ekomenu kreeg ik allerlei verschillende taken: het schrijven van blogs, het ontwikkelen van recepten en het doen verschillende onderzoekjes. Dit vond ik erg leuk, aangezien er hierdoor erg veel afwisseling in mijn werkzaamheden zat. Toen ik deze taakjes onder de knie had, heb ik in overleg met Marjolein mijn hoofdopdracht besproken. Aangezien ik toen al een aantal weken meeliep in het bedrijf had Marjolein wel door waar mijn kwaliteiten liggen, maar ook waar mijn passie ligt. Toen heb ik als opdracht gekregen om een online seizoenskookboek te ontwikkelen. Ik vind het heel fijn dat er zo goed gekeken wordt naar wat jij zelf leuk vindt en dat er samen met jou een opdracht wordt bedacht die goed bij je past. Hierdoor heb ik met super veel plezier gewerkt aan deze opdracht en ben ik ook erg tevreden met het eindresultaat! Ik heb per seizoen een e-book ontwikkeld. Het e-book kan Ekomenu inzetten voor verschillende doeleinden, zoals online programma’s of leuke acties. 

Het team

Mijn stage bij Ekomenu heb ik als ontzettend prettig ervaren. Het team is erg gezellig en je kan bij iedereen aankloppen voor vragen. Ik heb mij altijd thuis gevoeld bij Ekomenu en vind het fijn dat iedereen in het team erg open is. Aangezien Ekomenu uit een klein team bestaat heb ik wel eens taken van iemand anders uit het team gekregen. Dit zorgde voor nog meer afwisseling en hierdoor heb ik meer inzicht gekregen over de verschillende afdelingen in het bedrijf. Dit vond ik erg leerzaam en zie ik als een mooie toevoeging van mijn stage. 

Ik kan stagelopen bij Ekomenu erg aanraden. Ik heb hier ontzettend veel geleerd, heb mijzelf ontwikkeld en een mooie bijdrage kunnen leveren aan het mooie doel waar Ekomenu voor werkt! 

Interesse?

Wil jij ook stage lopen bij Ekomenu? Klik dan hier voor de stage vacatures van Ekomenu. 
Of heb je zin om eerst nog wat meer blogs te lezen over stage lopen bij Ekomenu? lees dan verder op stage lopen bij Ekomenu.