Onze stage bij Ekomenu

Isabelle en Sanne hebben afgelopen vijf maanden stage gelopen bij Ekomenu. Beiden studeren wij de opleiding voeding & diëtetiek. Isabelle in Amsterdam en Sanne in Den Haag. Laat je inspireren door deze blog en kom ook stage lopen bij Ekomenu.

Isabelle:
Op de opleiding heb ik de afstudeerrichting dietetics (ziekenhuiskant van de diëtetiek) gedaan. Mijn interesse lag hier zelf niet en daarom wilde ik graag een stage doen in de richting van new product management/ marketing gericht met voeding. 

Start van de stage

Mijn aanmelding/ sollicitatie verliep op het begin wel rommelig, omdat mijn andere stage optie weg viel. Echter werd ik echter met open armen ontvangen en gelijk na de sollicitatie kon ik beginnen met mijn stage. Door deze plotselinge wending van stage, zou de stageopdracht voor mij wel iets anders verlopen. 

Opdrachten

Ik ging als hoofdopdracht, helpen bij de webshop van Ekomenu en daarnaast een aantal taken doen voor het recepten/contentteam. Tijdens mijn stage was één van de grote opdrachten het uitbreiden van het assortiment van de webshop en de webshop netjes opschonen. Zo ben ik bezig geweest met het uitbreiden van het glutenvrije assortiment. Ook heb ik een aantal vegan recepten en blogs geschreven, omdat ik zelf veganistisch eet. Bij deze opdrachten kreeg ik veel vrijheid. Ik mocht zelf met een onderzoek bepalen welke producten ik wilde toevoegen aan het assortiment en ook mocht ik zelf bepalen wat voor recepten ik ging schrijven.

Pluspunten stage

Het leukste aan mijn stage bij Ekomenu vond ik dat ik dezelfde visie deelde met Ekomenu. Zo ben ik net als Ekomenu een voorstander van meer biologisch eten, meer seizoensgebonden en meer plantaardig. Daarnaast ben ik natuurlijk voor gezond, lekker en gemakkelijk eten. Ik vond het erg leuk om te ervaren hoe het is om voor een bedrijf te werken met een ‘groene missie’ om het zo maar te noemen. Ook is het een hele gezellige stageplek door de aardige collega's en doordat er ook andere stagiaires zijn. Iedereen heeft kennis van verschillende processen en disciplines en zo vult iedereen elkaar aan.

Sanne:

Mijn ervaring op deze stageplek

Ik heb mijn stage bij Ekomenu erg positief ervaren. Je komt in een leuk team terecht waar iedereen bereid is om je te helpen. Er zijn veel verschillende taken in het bedrijf waar je je mee bezig houdt; recepten ontwikkelen, blogs schrijven, administratieve taken etc. Ook hebben we 1x in de maand een kookdag. Op deze kookdag gaan we de nieuwe ontwikkelde recepten koken. Deze worden gefotografeerd voor op de website. Daarbij mogen we alle gekookte recepten natuurlijk ook proeven. Het is erg leuk om mijn zelf ontwikkelde recepten te zien op de website!

Leren

Ik heb veel geleerd door het ontwikkelen van recepten. Je leert nieuwe ingrediënten en smaken kennen, en je leert verschillende kooktechnieken toe te passen. Ook het schrijven van blogs vond ik erg leuk om te doen. Het is leuk om je eigen schijfstijl te ontwikkelen en je te verdiepen in een onderwerp. Het harde werken wordt af en toe beloond met een gezellige borrel op kantoor!

Reels

Als taak kreeg ik om tijdens de kookdagen reels te maken voor op de sociale mediakanalen van Ekomenu. Ik werd erg vrijgelaten bij het maken van de reels en mocht hiervoor mijn eigen ideeën en creativiteit inzetten om deze video’s zo leuk mogelijk te maken. Hierop heb ik veel positieve reacties gekregen en ik merk dat Ekomenu er echt wat aan heeft. Bekijk er eens een paar op de Instagram van Ekomenu!
IMG_2988.PNG


Ik raad stagelopen bij Ekomenu zeker aan! Ik heb mijzelf erg ontwikkeld, veel nieuwe dingen geleerd en een hoop leuke nieuwe mensen leren kennen.
 
Ben jij geïnteresseerd in een stageplek bij Ekomenu? Dan is het belangrijk dat je affiniteit heb met (duurzame) voeding, koken, recepten schrijven, blogs schrijven en filmpjes maken (optioneel).

Contact

Heb je na het lezen van deze blog zin om stage te lopen bij Ekomenu? Wij bieden stageplekken op het gebied van voeding en gezondheid, marketing en communicatie, logistiek en klantenservice (Ekomenu is een erkend leerbedrijf). Stuur je cv naar mdevlaam@ekomenu.nl

Of heb je zin om eerst nog wat meer blogs te lezen over stage lopen bij Ekomenu, lees dan verder op stage lopen bij Ekomenu...