Benieuwd wat jij allemaal met linzen kunt maken? In onderstaande blog kun je onze 10 favoriete recepten lezen waar linzen een rol in spelen! 

Met linzen kun je talloze heerlijke maaltijden bereiden. Ze worden vaak gebruikt in een vegetarisch of plantaardig eetpatroon. En dit is niet zonder reden, ze bevatten namelijk een enorme hoeveelheid eiwitten. Daarnaast zorgen ze voor een goede spijsvertering en optimaliseren ze de darmwerking. Naast dat linzen erg gezond zijn, zijn ze ook gewoon superlekker en kun je er de lekkerste recepten mee maken. In deze blog vind je onze tien favorieten recepten met linzen.

Recept: Salade met gegrilde peer en zoete aardappel en zadenmix


Door de geroosterde peer is deze salade net even anders dan normaal. Wie nog nooit fruit gegrild heeft, moet dit eens doen, want er gaat gegarandeerd een wereld voor je open. De rokerige smaak vult de zoete smaak van het fruit namelijk perfect aan. Echt het proberen waard dus!Salade met linzen

ReceptTomaten-linzensoep met selderij bloemkool en broccoli


Welk seizoen het ook is, soep doet het altijd goed. Doordat de soep niet gepureerd wordt blijft het een stevige maaltijdsoep en behoud het extra veel vezels en vitamines. Bovendien bespaart het ook tijd in de keuken. Win-win dus! Serveer de soep met een stukje stokbrood en top af met wat verse peterselie. 

ReceptPompoen-linzenlasagne

Een heerlijke vegan variant op de traditionele Italiaanse lasagne. De lasagnebladeren worden afgewisseld door een heerlijke pomoen-linzenvulling. Strooi er nog wat vegan Parmezaanse kaas over en deze vegan lasagne valt gegarandeerd in de smaak. De lasagne is makkelijk te bereiden en terwijl hij in de oven staat heb jij genoeg tijd voor andere taken!Heerlijke linzen recepten

Recept: Frittata met snijbiet en tomaatjes


Een kleurrijk recept met snijbiet en cherrytomaatjes. Deze frittata bevat extra veel eiwitten,  doordat er eieren en linzen in het gerecht gaan. Na het eten van deze maaltijd kan jij er dus weer helemaal tegenaan! Daarnaast is fritatta de ideale maaltijd om restjes groenten in te verwerken. Ideaal om voedselverspilling tegen te gaan en nog wat extra groentes binnen te krijgen.

Recept: Bloemkool dahl met gele linzen en koriander


Een linzencurry mag niet ontbreken in dit lijstje. Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken. Hierin worden peulvruchten samen met kruiden en specerijen tot een dikke soep gekookt. Doordat er vaak kurkuma gebruikt wordt bij de bereiding, krijgt de dhal een prachtige oranje kleur. Perfect om hierbij gele linzen te gebruiken, aangezien deze wat zoeter van smaak zijn. Top af met wat verse koriander en serveer met rijst!  

Recept: Pannenkoeken met wortel en spinazie en linzen


Pannenkoeken zijn altijd een feestje, en met dit recept ook nog eens supergezond. De pannenkoeken worden gemaakt met wortel en krijgen hierdoor een gezellige oranje kleur. Beleg met een frisse salade van linzen en spinazie.  De pannenkoeken kun je ook met andere groentes maken. Bietjes, pompoen of spinazie zijn ook erg lekker. 

Recept: Engelse cottage pie met linzen en rundergehakt

Een traditioneel Engels recept en wordt ook wel shepherd’s pie genoemd. Een heerlijke ovenschotel waar alle smaken zich subtiel mengen. Dit recept valt bij jong en oud in de smaak dus goed te maken voor het gezin.


Recept met linzen

Recept: Frisse linzensalade met radijsjes en venkel

Een frisse salade, met radijs, venkel en linzen. Hierdoor ziet hij er niet alleen ontzettend kleurrijk uit, maar zit hij ook nog eens boordevol vezels, mineralen en vitamine. Door het gebruik van rauwe groenten is dit knapperige salade die ook nog eens lekker verkoelend is. Een aanrader!

Recept: Flammkuchen pizza met pittige tomatensaus


Flammkuchen wordt vaak vergeleken met een dunne pizza. Je kunt de flammkuchen beleggen naar eigen smaak en hierdoor valt hij bij iedereen in de smaak. Je kunt hem bijvoorbeeld beleggen met een pittige tomatensaus, koolrabi en rode linzen. Top hem af met rucola en smullen maar! Linzen recepten

Recept: Geroosterde linzen-groenteschotel


Feta blijft ook na verhitting zijn vorm behouden, hierdoor is het een goede kaas om te gebruiken in deze linzen-groenteschotel uit de oven. Feta wordt gemaakt van schapenmelk, en heeft een heerlijke zoute smaak. Deze smaak gaat goed bij de zoete aardappel, paprika en de linzen. Ook lekker om met een stukje stokbrood te serveren!  
 
bekijk-de-recepten-van-ekomenu (1).png