Jij wilt een nieuwe start maken en bent op zoek naar recepten met weinig calorieen. Voor velen betekent dat ook het oppakken van een gezond eetpatroon.  Gelukkig heeft Ekomenu geen tekort aan recepten met weinig calorieën. Zo ben jij in no time die overtollige kilo's kwijt. We zetten de 10 lekkerste recepten met weinig calorieën voor je op een rijtje. 

1. Tandoori rijst met gedroogde mango en koriander-yoghurtsaus


Deze rijstschotel staat prachtig op tafel, met veel frisse kleuren en smaken. Het oog wilt ook wat en daarom zal dit gerecht zeker weten de hele tafel plezieren. De rijst wordt gebakken met tandoori-kruiden en citroensap, waardoor je eventjes in India waant.

2. Varkensmedaillons met geroosterde groente en raapstelen


In dit recept zitten raapstelen, iets wat je niet in de reguliere supermarkt vindt. Raapstelen zijn jonge bladeren en bladstelen van bepaalde koolsoorten. Een leuke vervanger van de normale sla. Zeker het proberen waard en overheerlijk met weinig calorieen.   

 
 

3. Rammenas carpaccio met paksoi en sambalnootjes


Nog zo'n recept met een onbekende groente. Qua smaakt lijkt rammenas een beetje op radijs, maar dan wat milder. Deze knol bevat weinig calorieën en is dus perfecte vervanger voor de normale carpaccio. Zo krijg je een extra portie groente binnen.weinig calorieen

4. Witte kool-quinoa salade met tuinbonen en een vinaigrette van wortelsap (met heel weinig calorieen) 


Dit recept hoort zeker thuis in het rijtje 'weinig calorieën'. Met maar 605 kcal en 330 gram groente per portie is dit een winnaar. De vinaigrette van wortelsap en kruiden als kervel en peterselie maken dit gerecht lekker en bijzonder.weinig calorieën

5. Gegrilde groentesalade met gepocheerde eieren (en weinig calorieen) 
 

Eieren pocheren is erg leuk om te doen. Het ziet er mooi uit en het geeft een heerlijk romige smaak aan je salade. Bij een gepocheerd ei blijft het eiwit én het eigeel zacht van structuur: ideaal om een gerecht net even wat smeuïger te maken!

6. Baba ganoush met tomatensalade, kikkererwten en couscous


Baba ganoush is een Midden-Oosterse dip gemaakt van gegrilde aubergine. Het gegrilde aroma is duidelijk te proeven en de tahini in de dip geeft een iets nootachtige smaak. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met couscous en een frisse tomatensalade. weinig calorieën

7. Kikkererwten-kokoscurry met Légumaise
 

Curry is de omschrijving van een groot aantal gekruide gerechten die vooral voorkomen in de Indiase en Pakistaanse keuken. Deze curry is op basis van Légumaise, maar je kunt uiteraard ook een currypasta gebruiken. Door de rijst weg te laten heeft dit gerecht weinig calorieën.

8. Courgette noodles met pesto en geroosterde kikkererwten
 

Noodles van courgette, ook wel courgetti genoemd, is een lekkere vervanger van pasta én een extra portie groenten. Door de toevoeging van de kikkererwten bevat deze maaltijd met weinig calorieën volop vezels en eiwitten. Die zorgen ervoor dat je na het eten een voldaan gevoel hebt.

9. Loaded jackfruit met tomatensalsa en tortilla chips, suikermais en snijbiet


Jackfruit is een leuke en lekkere vleesvervanger vanwege de vlezige structuur. Rijpe jackfruit een heeft een sterke, zoetige smaak terwijl een jonge vrucht (die in dit gerecht wordt gebruikt) een neutrale smaak heeft. Perfect om lekker te kruiden.

weinig calorieën

10. Heekfilet in dille-roomsaus met groentelinten

Dit is een supermakkelijk en lekker gerecht met een gouden combinatie: prei, wortel, room en verse vis. Voor een leuk effect snijd je de prei in lange 'tagliatelle' linten en de wortel in spaghetti slierten (dat gaat heel makkelijk met een spiraalsnijder).

weinig calorieën

Wil je meer inspiratie? Klik hier of bekijk de afslankleefstijl op de website van Ekomenu.