Fris-zure Rabarbertaart
Is het geen plaatje deze rabarbertaart? Het rabarberseizoen loopt van mei tot en met juli, met mei als topmaand. De eerste rabarber is het zoetst, naarmate het seizoen vordert wordt hij steeds zuurder. De fris-zure smaak van rabarber combineert verrukkelijk met het zoete deeg van deze taart. Wat is jouw favoriete rabarberrecept?
- 200 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 g suiker
- 1 tl zout
- 3 st eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g ricotta of kwark
- 400 g rabarber
- 1 zakje vanillesuiker
- 25 g amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor tot 180 ºCelsius en snijd de boter in blokjes.
- Mix de boter met suiker en zout.
- Voeg één voor één de eieren toe zodat je een gladde massa krijgt.
- Zeef het bakmeel erboven en mix/spatel het door het mengsel.
- De de ricotta/kwark erbij en schep het beslag in een taartvorm.
- Was de rabarber, verwijder de onder- en bovenkant en snijd in stukken van 3-4 centimeter.
- Leg de rabraberstukken in een mooi patroon op het beslag en druk een beetje aan. Bstrooi met vanillesuiker en amandelschaafsel en bak de rabarbertaart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Rabarber gemengd met yoghurt of kwark vermindert het oxaalzuur, dat de tanden na het eten van rabarber stroef aan doet voelen.
Voor recepten en inspiratie ga je naar onze website. Ben je woonachtig in België? Klik dan hier. Alles weten over een gezonde leefstijl? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!