Hii! Ik ben Denisah en ik studeer Biologie, Voeding en Gezondheid aan Aeres Hogeschool Almere. De afgelopen zes maanden heb ik stage gelopen bij Ekomenu. Deze stage was zeer leerzaam en ik heb genoten van de gezellige collega's. Wil je meer weten over stage lopen bij Ekomenu? Lees dan verder over mijn ervaringen.

Tijdens mijn derde studiejaar moest ik een halfjaar stage lopen bij een bedrijf naar keuze. Ik kwam Ekomenu tegen via mijn school en het leek me meteen een interessante stageplek met leuke werkzaamheden. Ik heb gesolliciteerd bij Ekomenu en had meteen contact met de oprichter, Marjolein de Vlaam. Een paar maanden later was het zover en kon ik beginnen aan mijn stage. Tijdens mijn stage mocht ik meewerken met het receptenteam en het sociale media contentteam van Ekomenu. Bij het receptenteam mocht ik onder andere recepten bedenken en volledig uitwerken voor de Ekomenu-database. Wat ik vooral leuk vond, was dat ik recepten kon maken die afkomstig zijn uit mijn eigen Curaçaose cultuur, zoals bijvoorbeeld het lunchrecept voor pompoenpannenkoeken (Arepa di pampuna), die vaak gegeten worden op de ABC-eilanden. Deze recepten werden uiteindelijk ook gekookt tijdens kookdagen en gefotografeerd voor de website van Ekomenu. Als stagiairs mochten we ook helpen met het stylen van de foto's. De kookdagen waren altijd erg gezellig en we mochten heerlijke recepten uitproberen. Een van mijn extra taken tijdens de kookdagen was het filmen van de verschillende gerechten voor
het social media team...

Arepa-di-pampuna-pompoen-pannenkoek-RK.jpeg

Aan het begin van mijn stage mocht ik voor het sociale media team een contentkalender maken voor het hele jaar, met verschillende leuke data en ideeën voor posts. Daarna mocht ik ook beginnen met het maken en bewerken van filmpjes voor de Instagram pagina. Een voorbeeld hiervan was een kerstfilmpje van ons heerlijke kerstmenu van 2023. Een ander voorbeeld was de 'Ekomenu Wrapped van 2023', met de beste recepten van 2023 samengevat in een filmpje. Ik vond het geweldig dat ik de kans kreeg om creatief te zijn en dat mijn posts ook daadwerkelijk werden geplaatst. Naast deze twee teams had ik ook verschillende losse taken voor verschillende projecten, zoals het invoegen van nieuwe producten in de Bio webwinkel van Ekomenu en het uitvoeren van diverse analyses en vergelijkingen. Als stageopdracht mocht ik een adviesverslag schrijven over kant-en-klare maaltijden voor Ekomenu. Mijn taken waren dus zeer divers en mijn stageperiode was erg leerzaam. Daarnaast heb ik mogen werken in een leuk kleinschalig team van collega's en medestagiairs.