Wil jij een maaltijdbox proberen, maar wil je toch iets meer informatie? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres! We geven 10 redenen waarom een maaltijdbox een heel goede keuze is. Vanuit gemak, prijs, gezondheid en de natuur. Lees snel verder en ontdek direct of een maaltijdbox past bij jouw leven. 

1. Nooit meer stress: wat eten we vandaag?

In Nederland stellen we Google het meest de volgende vraag: wat eten we vandaag? We weten niet wat we die dag weer op tafel moeten zetten. Helemaal als er kleine kinderen aan tafel zitten, wordt deze vraag steeds prangerder. Veel recepten zijn ingewikkeld, bevatten 20 ingrediënten en moeten drie uur stoven. Bij een maaltijdbox kun je kiezen tussen meerdere recepten per week. Je krijgt een herinneringsmailtje, kiest bij Ekomenu uit 26 verschillende recepten en deze krijg je vervolgens thuisbezorgd. Je hoeft nergens meer over na te denken. 

2. Zo min mogelijk naar de supermarkt: tijd en gedoe

Sommigen vinden een tripje naar de supermarkt een uitje, anderen vinden het helemaal niks. Zit jij in de laatste categorie? Dan moet je zeker een maaltijdbox proberen. Van de gekozen recepten krijg je namelijk alle ingrediënten inclusief receptkaart bij jou thuis bezorgd. Je hoeft niet meer naar de supermarkt en dat scheel heel veel tijd en gedoe. Ekomenu maaltijdbox proberen

3. Maaltijdbox proberen = goedkoper

Uit veel onderzoeken blijkt dat mensen die een maaltijdbox proberen en blijven gebruiken minder geld kwijt zijn aan boodschappen. Dit heeft verschillende redenen. Enerzijds geef je veel minder geld uit aan impulsaankopen, anderzijds zijn de prijzen in de supermarkten afgelopen maanden flink gestegen en die van de maaltijdbox van Ekomenu veel minder, omdat zij veel gerichter kunnen inkopen. Dat scheelt ook nog eens een hoop voedselverspilling! Dus dat is een echte win-win. 

4. Maaltijdbox: gemak in het kwadraat

Gemak is waar het bij een maaltijdbox zoals Ekomenu omgaat. Niet hoeven nadenken over recepten, geen boodschappen hoeven doen, de recepten worden zo makkelijk mogelijk geschreven en je hebt bijna geen voedselverspilling. Het enige dat jij hoeft te doen is een zak met jouw ingrediënten uit de koelkast te pakken en te koken. Beloofd: de recepten zijn geschreven in de wetenschap dat jij een drukke dag hebt gehad. Gezonde en lekkere recepten voor het hele gezin

5. De lekkerste recepten

Bij Ekomenu vinden ze dat receptontwikkeling een baan is, en dat laten ze dan ook doen door echte professionals. De collega's van het receptenteam hebben zelf ook ervaring als alleenstaande, als stel of met kleine of grote kinderen. Ze weten welke uitdagingen je tegenkomt in iedere levensfase. De recepten zijn lekker, makkelijk geschreven en zorgen dat jij binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel hebt staan. Geen tien pannen, maar originaliteit en kwaliteit voor een goede prijs is het credo en als jij een maaltijdbox probeert, dan heb jij daar alleen maar profijt van. 

Wil jij direct een maaltijdbox van Ekomenu uitproberen? Klik dan snel op onderstaande button! 
 
bekijk-de-recepten-van-ekomenu (1).png

6. Geen voedselverspilling: no waste recepten
Maaltijdboxen leveren ingrediënten op maat. Dat betekent: precies voldoende rijst, pasta of parelcouscous. Geen grootverpakkingen en afgemeten porties voor ieder huishouden. Dat is heerlijk, want je hoeft daarom bijna niks weg te gooien. Bij Ekomenu krijg je ook tips over hoe je toch met onverhoopt overgebleven producten de lekkerste no-waste gerechten kunt maken. Klik hier om een aantal van deze recepten te bekijken. 

20221214132033_Romige-pompoensoep-met-linzen-en-krokante-salieblaadjes.jpg

 

7. Flexibel abonnement: opzeggen wanneer jij wilt

Maaltijdboxen werken met een abonnement, zodat jij iedere week een heerlijke box vol lekkers thuis ontvangt. Bij Ekomenu gaan ze nog een stap verder, zij hebben gekozen voor een flexibel abonnement. Je kunt dus pauzeren of opzeggen wanneer jij dat wilt, heel simpel via een knop in jouw account. Let er wel op dat er niet al een box besteld is. Neem dan even contact op met de klantenservice, anders moet deze box vol ingrediënten worden weggegooid en dat doen ze niet bij Ekomenu. 

8. Een gezonde maaltijdbox proberen: Ekomenu

De Consumentenbond gaf het al aan, Ekomenu scoort 10 van de 10 sterren als het gaat om de communicatie over gezondheid. Je kunt bij hen alles vinden over de voedingswaarde, verschillende leefstijlen, allergenen en CO2-uitstoot. Dus ook de impact van jouw maaltijden op het milieu kun je vinden. Niet alles is perfect, maar door transparatie willen zij de keuze voor iedereen persoonlijk maken. Ekomenu meeste sterren bij maaltijdbox vergelijking

9. Verser en lokaker kan bijna niet

In de reguliere supermarkt zijn er vele knikken in de voedselketen waar het voedsel langs moet. Bij een maaltijdbox zoals Ekomenu hebben ze daar geen last van. Ze kopen direct in bij de boer of bij delokale teler, waarna de maaltijdboxen worden ingepakt en bij jou thuis afgeleverd. Verser en lekkerder kan bijna niet. 

10. Probeer een maaltijdbox met een missie

Onze voeding heeft impact op ons lijf, natuur en de planeet. Door te kiezen voor een 100% biologische maaltijdbox zoals Ekomenu, kun je een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit. Daarnaast geniet je ook van onbespoten producten, zonder gifstoffen of andere toevoegingen. Met een gerust hart kun je heerlijke gerechten eten, die zorgen dat jij een gezonder lijf krijgt, maar ook dat we een gezonde planeet achterlaten. 

WIl jij Ekomenu uitproberen met 50% korting? Klik dan snel op onderstaande button! 
 
bekijk-de-leefstijlen-van-ekomenu (1).png