Ik ben Anne-Roos, stagiaire bij Ekomenu. Ik studeer Biologie Voeding en Gezondheid aan de Aeres Hogeschool in Almere. In mijn 3e jaar heb ik een halfjaar lang stage gelopen bij het receptenteam van Ekomenu met heel veel duurzame opdrachten. In deze blog vertel ik je graag over mijn ervaring! 

Anne-Roos: Ik en mijn duurzame stage bij Ekomenu 

Ekomenu is een maaltijdbox leverancier die ervoor wil zorgen dat klanten op een makkelijke manier gezonder kunnen gaan eten. Dit doen ze met 100% biologische producten en gepersonaliseerde menu’s. Ekomenu focust zich op duurzaamheid en gezondheid, en persoonlijk ben ik daar zeer in geinteresseerd. Vanuit mijn studie leer ik niet alleen over voeding maar ook juist over duurzaamheid en het optimaliseren van gezondheid. Daarnaast vind ik deze stageplek ook heel leuk omdat Ekomenu zich óók intensief bezighoudt met gezonde programma's in samenwerking met partners, het milieu, CO-2 scores en andere projecten rondom duurzaamheid.

Elke week kun je bij Ekomenu kiezen uit 25 recepten, die weer verdeeld zijn over 13 leefstijlen. Er zit voor iedereen dus wel iets lekkers tussen. Als stagiair mocht ik helpen met het bedenken, ontwikkelen en invoeren van nieuwe recepten. Heel leuk om te doen! Vanaf de eerste dag voelde ik mij al helemaal onderdeel van het team. Ik mocht gelijk aan de slag met verschillende klussen die naar mijn gevoel echt bijdroegen aan het grote geheel. Ik vond het echt leuk om te zien hoe alle collega’s met elkaar samenwerken en hoeveel passie ze allemaal hebben voor voedsel en gezondheid.

Duurzaam stage

Werkzaamheden als stage met een duurzaam karakter:

Je wordt als stagiair echt betrokken in het team. Je werkt samen met veel andere collega’s en de andere stagiaires (ik vond het trouwens heel fijn dat ik niet de enige stagiaire was). Ik werkte ongeveer 4 dagen per week op kantoor en elke vrijdag werkte ik thuis. Vrijdag had ik dan ook tijd om aan (verslagen) van school te werken. Eens in de maand was het tijd om te koken. Samen met het receptenteam en de andere stagiaires hielpen we die dag met het koken, opmaken en fotograferen van alle recepten.

duurzaam stage
 
Ik kon als stagiaire veel input geven en echt mijn creativiteit kwijt. In het bedenken en leiden van verschillende projecten maar ook tijdens het schrijven van blogs voor het Voeljelekker platform. Ik heb mij onder andere beziggehouden met projecten met verschillende partners, een concurrentieanalyse gemaakt en veel video’s gemaakt voor veel verschillende doeleinden. Van groentebereidingstechnieken filmpjes i.s.m. 'de Groentekok® Frank Fol, reels voor instagram tot een voorlichtingsfilm met dietist Hanneke voor partner het Zilveren Kruis. Zoals je hoort had ik echt een veelzijdige stage, met veel taken en verantwoordelijkheden, wat ik zelf echt super vond.
 
Het afgelopen half jaar is supersnel voorbijgegaan, en ik heb veel ervaring opgedaan en plezier gehad bij Ekomenu. Het leukst aan mijn stage vond ik de veelzijdigheid aan taken. En ook kon ik echt met mijn eigen inbreng en initiatieven komen. Lijkt het je leuk om zelf recepten te bedenken, video’s te bewerken en blogs te schrijven over gezondheid, voeding en duurzaamheid? Dan is stagelopen bij Ekomenu zeker iets voor jou!

Lijkt het jouw iets? Neem dan contact op met mdevlaam@ekomenu.nl en stel jezelf voor!