Veel mensen zullen Intermittent Fasting zien als een manier om snel af te vallen (in dit artikel leggen we uit wat Intermittent Fasting precies inhoudt, hoe je het doet en wat de voordelen ervan kunnen zijn).
Veel mensen zullen Intermittent Fasting zien als een manier om snel af te vallen. In dit artikel leggen we uit wat Intermittent Fasting precies inhoudt, hoe je het doet en wat de voordelen ervan kunnen zijn. Afvallen is ook wat er bij veel mensen daadwerkelijk gebeurt, maar wat velen niet weten is dat uit wetenschappelijk onderzoek ook blijkt dat Intermittent Fastingkan zorgen voor vermindering van klachten bij het Prikkelbare Darm Syndroom.
Prikkelbare Darm Syndroom
Mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) hebben vaak een scala aan vervelende klachten, waaronder obstipatie, winderigheid en een opgeblazen buik. De oorzaak van PDS is niet precies te vinden, maar een onderliggende ziekte moet worden uitgesloten als de diagnose PDS wordt gesteld. Een eenduidige behandeling voor PDS is er niet, en daarom is het voor veel mensen dan ook zoeken naar de juiste verandering in hun leefstijl en voeding, zodat leven met PDS zo comfortabel mogelijk wordt. Het verschilt echt per persoon wat er wel werkt of niet werkt.
Intermittent fasting
Zeker is wel dat de darmen (overmatig) geprikkeld worden door vaak te eten op een dag. Dat komt zo: elke keer dat je iets eet wordt je immuunsysteem ‘aangezet’ om virussen en bacteriën tegen te houden. Dat kost natuurlijk veel energie en heeft ook effect op de spijsvertering. Je alvleesklier speelt een belangrijke rol hierin. Deze heeft namelijk twee functies: bloedsuiker reguleren en spijsverteringsenzymen aanmaken. Als je veel eetmomenten op een dag hebt is de alvleesklier drukker bezig met het reguleren van je bloedsuiker dan het aanmaken van spijsverteringsenzymen. Je darmen kunnen je eten dan minder goed verwerken en voilà: een opgeblazen buik, diarree en obstipatie kunnen de gevolgen zijn.
Als je Intermittent Fasting doet, dus vast met tussenpozen, geef je je alvleesklier meer tijd om spijsverteringsenzymen aan te maken. Gevolg: de spijsvertering verloopt een stuk soepeler en je geeft je darmen genoeg rust om te herstellen. Het proberen waard, toch? Zorg er in ieder geval wel voor dat de maaltijden die je tijdens deze periode eet, compleet en voedzaam zijn.
Kun jij wel wat extra hulp gebruiken om lekker in je vel te zitten en jouw persoonlijke doelen te halen? Ontdek nu onze Voel je lekker app en coaching programma.
Met een gratis account wordt Voel je lekker nog leuker. Onder elke blog vind je tags waar je je voor kunt inschrijven. Schrijf je op zoveel tags in als je wilt en vindt alle relevante content vervolgens terug op jouw eigen Persoonlijke Pagina. Al jouw interesses verzameld op één pagina! Veel plezier!
Log hier in met je gegevens. Nog geen lid?Maak hier eenvoudig jouw gratis account aan.
Wachtwoord vergeten?
Voer je e-mailadres in. De instructies om je wachtwoord te resetten worden naar je gemaild.
Met een Voel je lekker account kun je een persoonlijke pagina vullen met de content die jíj interessant vindt!
Maak hieronder je gratis account aan.